Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta.
Dáme péct do dortové formy (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme, ale nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu nalámanou na kousky. Mícháme mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.
Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části – 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky.
Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléka…
více o Strouhaný tvarohový koláč
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera