Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny. Ušleháme pevný sníh z bílků a studené vody a spolu s moukou prosátou se škrobem a práškem do pečiva lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a pečeme v předehřáté troubě na 170–180 °C asi 45 minut.
Malý korpus: celá vejce šleháme s horkou vodou do pěny, přidáme krupicový a vanilinový cukr a šleháme. Mouku smícháme se škobovou moučkou a práškem do pečiva a polovinu této směsi prosejeme do žloutků, lehce promícháme a přimícháme druhou polovinu moučné směsi. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 35 minut.
Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Změklé máslo našleháme s prosátým cukrem a postupně zašleháváme pudink.
Velký korpus dvakrát rozkrojíme, jeden plát potřeme džemem, druhý plát krémem, spojíme je do původního tvaru a povrch a strany natřeme krémem. Malý korpus vykrojíme (jezírko), korpusy sesadíme a strany horního vykrojeného korpusu také potřem krémem. Dort uložíme do chladu. Připravíme si cukrem ochucené želé a obarvíme ho namodro. Když začne tuhnout, naplníme malý korpus – jezírko. Doplníme vymodelované figurky a rákosí z čokolády.
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany