Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny. Ušleháme pevný sníh z bílků a studené vody a spolu s moukou prosátou se škrobem a práškem do pečiva lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a pečeme v předehřáté troubě na 170–180 °C asi 45 minut.
Malý korpus: celá vejce šleháme s horkou vodou do pěny, přidáme krupicový a vanilinový cukr a šleháme. Mouku smícháme se škobovou moučkou a práškem do pečiva a polovinu této směsi prosejeme do žloutků, lehce promícháme a přimícháme druhou polovinu moučné směsi. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 35 minut.
Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Změklé máslo našleháme s prosátým cukrem a postupně zašleháváme pudink.
Velký korpus dvakrát rozkrojíme, jeden plát potřeme džemem, druhý plát krémem, spojíme je do původního tvaru a povrch a strany natřeme krémem. Malý korpus vykrojíme (jezírko), korpusy sesadíme a strany horního vykrojeného korpusu také potřem krémem. Dort uložíme do chladu. Připravíme si cukrem ochucené želé a obarvíme ho namodro. Když začne tuhnout, naplníme malý korpus – jezírko. Doplníme vymodelované figurky a rákosí z čokolády.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany