Horkovzdušnou troubu necháme předehřát na 225 °C. Vytáhneme si formu a vyložíme ji papírem na pečení, popř. vytřeme máslem a posypeme moukou.
Mezitím utřeme suroviny na těsto (pudinky, cukr, kypřicí práček, olej, vejce) dohladka.
Poté nalijeme těsto do formy a dáme na cca 15 minut péct. Poté pečeme dalších 5 minut na 180 °C. Těsto zkontrolujeme pomocí špejle.
Smícháme ingredience na krém (2 šlehačky, ztužovač, banán, cukr, čokoládu). Do mísy dáme cukr, nakrájený banán a 2 smetany. Vedle si připravíme sklenici se 100 ml vody, nasypeme do ní ztužovač a 30 vteřin mícháme. Připravený ztužovač ihned nalijeme do mísy s cukrem, banánem, smetanou a všechno rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec nasypeme nastouhanou čokoládu a ještě trochu zamícháme. Vložíme do lednice.
Z trouby vytáhneme těsto, necháme vychladnout a potom vnitřek vydlabeme lžící. Okraje necháváme 1 cm. Vydlabaný vnitřek dáme na talíř a rozdrolíme. Na korpus položíme nakrájené banány.
Vytáhneme z ledničky krém a klademe ho vrchovatě do vydlabaného vnitřku. Na krém nasypeme rozdrolené kousky korpusu.
Dáme dort do ledničky, aby před podáváním ještě trochu ztuhnul.
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta