Horkovzdušnou troubu necháme předehřát na 225 °C. Vytáhneme si formu a vyložíme ji papírem na pečení, popř. vytřeme máslem a posypeme moukou.
Mezitím utřeme suroviny na těsto (pudinky, cukr, kypřicí práček, olej, vejce) dohladka.
Poté nalijeme těsto do formy a dáme na cca 15 minut péct. Poté pečeme dalších 5 minut na 180 °C. Těsto zkontrolujeme pomocí špejle.
Smícháme ingredience na krém (2 šlehačky, ztužovač, banán, cukr, čokoládu). Do mísy dáme cukr, nakrájený banán a 2 smetany. Vedle si připravíme sklenici se 100 ml vody, nasypeme do ní ztužovač a 30 vteřin mícháme. Připravený ztužovač ihned nalijeme do mísy s cukrem, banánem, smetanou a všechno rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec nasypeme nastouhanou čokoládu a ještě trochu zamícháme. Vložíme do lednice.
Z trouby vytáhneme těsto, necháme vychladnout a potom vnitřek vydlabeme lžící. Okraje necháváme 1 cm. Vydlabaný vnitřek dáme na talíř a rozdrolíme. Na korpus položíme nakrájené banány.
Vytáhneme z ledničky krém a klademe ho vrchovatě do vydlabaného vnitřku. Na krém nasypeme rozdrolené kousky korpusu.
Dáme dort do ledničky, aby před podáváním ještě trochu ztuhnul.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou