Horkovzdušnou troubu necháme předehřát na 225 °C. Vytáhneme si formu a vyložíme ji papírem na pečení, popř. vytřeme máslem a posypeme moukou.
Mezitím utřeme suroviny na těsto (pudinky, cukr, kypřicí práček, olej, vejce) dohladka.
Poté nalijeme těsto do formy a dáme na cca 15 minut péct. Poté pečeme dalších 5 minut na 180 °C. Těsto zkontrolujeme pomocí špejle.
Smícháme ingredience na krém (2 šlehačky, ztužovač, banán, cukr, čokoládu). Do mísy dáme cukr, nakrájený banán a 2 smetany. Vedle si připravíme sklenici se 100 ml vody, nasypeme do ní ztužovač a 30 vteřin mícháme. Připravený ztužovač ihned nalijeme do mísy s cukrem, banánem, smetanou a všechno rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec nasypeme nastouhanou čokoládu a ještě trochu zamícháme. Vložíme do lednice.
Z trouby vytáhneme těsto, necháme vychladnout a potom vnitřek vydlabeme lžící. Okraje necháváme 1 cm. Vydlabaný vnitřek dáme na talíř a rozdrolíme. Na korpus položíme nakrájené banány.
Vytáhneme z ledničky krém a klademe ho vrchovatě do vydlabaného vnitřku. Na krém nasypeme rozdrolené kousky korpusu.
Dáme dort do ledničky, aby před podáváním ještě trochu ztuhnul.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč