Horkovzdušnou troubu necháme předehřát na 225 °C. Vytáhneme si formu a vyložíme ji papírem na pečení, popř. vytřeme máslem a posypeme moukou.
Mezitím utřeme suroviny na těsto (pudinky, cukr, kypřicí práček, olej, vejce) dohladka.
Poté nalijeme těsto do formy a dáme na cca 15 minut péct. Poté pečeme dalších 5 minut na 180 °C. Těsto zkontrolujeme pomocí špejle.
Smícháme ingredience na krém (2 šlehačky, ztužovač, banán, cukr, čokoládu). Do mísy dáme cukr, nakrájený banán a 2 smetany. Vedle si připravíme sklenici se 100 ml vody, nasypeme do ní ztužovač a 30 vteřin mícháme. Připravený ztužovač ihned nalijeme do mísy s cukrem, banánem, smetanou a všechno rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec nasypeme nastouhanou čokoládu a ještě trochu zamícháme. Vložíme do lednice.
Z trouby vytáhneme těsto, necháme vychladnout a potom vnitřek vydlabeme lžící. Okraje necháváme 1 cm. Vydlabaný vnitřek dáme na talíř a rozdrolíme. Na korpus položíme nakrájené banány.
Vytáhneme z ledničky krém a klademe ho vrchovatě do vydlabaného vnitřku. Na krém nasypeme rozdrolené kousky korpusu.
Dáme dort do ledničky, aby před podáváním ještě trochu ztuhnul.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem