Na 1 dortovou formu o průměru 24 cm potřebujete: 4 kakaové pudinkové prášky, 4 vejce, 200 g cukru krupice, 200 ml oleje a 1 prášek do pečiva.
Na krém si nachystejte 2 polotučné tvarohy (celkem 500 g), 2 trvanlivé šlehačky s 33 % tuku (500 ml), 2 ztužovače do šlehačky a cukr podle chuti – asi 1–2 lžíce. Potřebovat budete také 3 lžíce marmelády, 2 lžíce holandského kakaa, tuk a hrubou mouku na formu.
Vajíčka rozklepněte do mísy, přidejte cukr a krátce prošlehejte ručním šlehačem. Pak postupně přidávejte všechny 4 pudinkové prášky a prášek do pečiva. Na závěr do těsta zašlehejte olej.
Formu vymažte, vysypejte a rovnoměrně do ní nalijte těsto. Pak ji vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů, v případě horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Těsto se během pečení hodně nafukuje, takže s ním zacházejte opatrně a test špejlí provádějte raději až na závěr pečení.
Upečený korpus nechte chvíli zchladnout a připravte si zatím krém. Šlehačku vyšlehejte s oběma ztužovači dotuha a pak k ní zašlehejte tvaroh promíchaný s trochou cukru.
Upečený korpus podélně prořízněte a spodní část namažte marmeládou a 1/3–1/2 krému. Pak dort přiklopte horní částí těsta a namažte navrch i po bocích zbytkem krému. Dort nechte asi hodinu vychladit a před podáváním jej poprašte holandským kakaem.
Zatímco vám korpus chladne, připravte si směs tvarohu se šlehačkou. Vychladlý korpus rozřízněte a potřete marmeládou a tvarohem. Výsledek zasypte kakaem a máte hotovo.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, zašleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho,…
více o Roláda se šlehačkovým krémem
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč