Na 1 dortovou formu o průměru 24 cm potřebujete: 4 kakaové pudinkové prášky, 4 vejce, 200 g cukru krupice, 200 ml oleje a 1 prášek do pečiva.
Na krém si nachystejte 2 polotučné tvarohy (celkem 500 g), 2 trvanlivé šlehačky s 33 % tuku (500 ml), 2 ztužovače do šlehačky a cukr podle chuti – asi 1–2 lžíce. Potřebovat budete také 3 lžíce marmelády, 2 lžíce holandského kakaa, tuk a hrubou mouku na formu.
Vajíčka rozklepněte do mísy, přidejte cukr a krátce prošlehejte ručním šlehačem. Pak postupně přidávejte všechny 4 pudinkové prášky a prášek do pečiva. Na závěr do těsta zašlehejte olej.
Formu vymažte, vysypejte a rovnoměrně do ní nalijte těsto. Pak ji vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů, v případě horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Těsto se během pečení hodně nafukuje, takže s ním zacházejte opatrně a test špejlí provádějte raději až na závěr pečení.
Upečený korpus nechte chvíli zchladnout a připravte si zatím krém. Šlehačku vyšlehejte s oběma ztužovači dotuha a pak k ní zašlehejte tvaroh promíchaný s trochou cukru.
Upečený korpus podélně prořízněte a spodní část namažte marmeládou a 1/3–1/2 krému. Pak dort přiklopte horní částí těsta a namažte navrch i po bocích zbytkem krému. Dort nechte asi hodinu vychladit a před podáváním jej poprašte holandským kakaem.
Zatímco vám korpus chladne, připravte si směs tvarohu se šlehačkou. Vychladlý korpus rozřízněte a potřete marmeládou a tvarohem. Výsledek zasypte kakaem a máte hotovo.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, zašleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho,…
více o Roláda se šlehačkovým krémem
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage