Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, mandlemi a džemem
2.33
hodnoceno: 3
Příprava:50 minut
Porce:15
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Posyp
máslo
moučkový cukr
hořká čokoláda
mandle
kakao
Těsto
3
ks
vejce
1
dl
mléko
200
g
cukr krystal
300
g
polohrubá mouka
1
ks
prášek do pečiva
hera
kakao
Krém
mléko
1
ks
zakysaná smetana
2
ks
pudink
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Smícháme všechny ingredience, které jsou potřebné k přípravě těsta a ušleháme je. Těsto dáme péct do trouby na 180 °C cca 30 minut.
Mezitím, co máme těsto v troubě, uděláme pudink ze dvou sáčků. Necháme vychladnout.
Smícháme mandle, cukr, kakao. Nad párou si roztavíme máslo. Máslo přilijeme do mandlí, cukru, kakaa a promícháme.
Vyndáme upečené těsto z trouby a počkáme, než vychladne.
Vychladlý pudink smícháme se zakysanou smetanou, ušleháme a necháme odpočívat.
Těsto potřeme švestkovým (nebo jakýmkoli jiným) džemem. Potom na těsto naneseme krém. Nastrouháme na něj čokoládové hoblinky a posypeme směsí kakaa a mandlí.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu