Sushi pro začátečníky
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně… více o Sushi pro začátečníky
2.36
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně… více o Sushi pro začátečníky
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do… více o Linecké těsto pro začátečníky
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás… Celý článek
Naše moudré babičky říkávaly, že když jsou doma brambory, nebude mít rodina přes zimu bídu.… Celý článek
Svatomartinské hody již neodmyslitelně patří k oslavám svátku svatého Martina. Ten se slaví 11… Celý článek
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lehce utřeme žloutky, cukr, olej, vmícháme opatrně mouku a sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. … více o Peřinkový koláč s tvarohem nebo jablky
Na oleji orestujeme cibuli, do ní přidáme na kostky nakrájený dietní salám a nakrájené žampiony a spolu orestujeme.… více o Zapékané pizza topinky
Piškoty rozemeleme + změklé máslo, + ml. a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud… více o Bílé kokosové kuličky – nepečené
Cibuli nakrájejte a na oleji ji nechte zezlátnout. Hlívu omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Potom ji přidejte k… více o Falešná dršťková z hlívy
Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a… více o Křepelky po staročesku
Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky… více o Polévané piškotové muffinky
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po… více o Falešná husí játra
Nejrpve ušleháme žloutky, cukr a olej. Přidáme mouku a kakao. Vyšleháme ze 6 bílků sníh a přidáme do těsta. Dáme péct… více o Tvarohový Míša
Ze surovin vypracujeme spodní těsto. Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto… více o Dvoubarevný jablečný koláč
Z mouky, moučkového cukru, mletých lískových oříšků, másla a vajíčka vypracujeme těsto. Necháme ho asi hodinu odpočinou… více o Jablečný koláč z oříškového těsta
Změklou Heru, oba cukry a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, rum, mléko a znovu ušleháme. Nakonec lehce… více o Velikonoční tvarohový věnec
Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1x6 cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že… více o Sladké mušle
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.