čokoládová poleva
z 2 ks ledových kaštanů nebo čokolády na vaření a kousku másla
mleté vlašské ořechy
na posypání
Postup přípravy receptu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme na připravený plech. Na syrové těsto nalijeme ještě horký uvařený pudink dle chuti (nepoužíváme ovocné) a dáme péct do předehřáté trouby. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme buchtu s pudinkem vychladnout, pak potřeme krémem.
Krém: piškoty rozdrtíme, dáme do misky a namočíme vychlazenou kávou (i s troškou lógru). Směs musí být polotuhá, ne tekutá. Změklé máslo utřeme v jiné míse s cukrem do pěny, pak přidáme namočené piškoty, mleté ořechy a asi 5–7 lžic rumu. Vše dobře promícháme (prošleháme), krém nebude příliš tuhý, ale po vychladnutí a proležení na buchtě s pudinkem se bude dobře krájet a držet tvar.
Až budeme mít krém rozetřený do roviny, necháme vše vychladit a připravenou polevou buď celý povrch potřeme nebo jen šikmo postříkáme. Na polevu nasypeme pomleté nebo nasekané ořechy a hotové řezy necháme nejlépe do druhého dne proležet.
Poleva: ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě necháme na pár vteřin rozehřát čokoládu, do které přidáme plátek másla a za stálého míchání necháme rozpustit.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem