g
kandovaná pomerančová kůra
ve směsi s citronovou
100
g
cukr
Postup přípravy receptu
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2–3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo a necháme asi 15 minut vzejít.
Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou kůru a rum. Těsto hněteme tak dlouho, až je dokonale vláčné. Poté zapracujeme kandovanou kůru, rozinky, mandle a necháme asi 30 minut kynout.
Z těsta vyválíme šišku. Doprostřed šišky zatlačíme váleček na nudle, jako bychom ji chtěli rozpůlit. Jednu půlku těsta vyválíme od středu do strany. Vyválenou část přehneme na nevyválenou a přitlačíme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut.
Ještě teplou štolu potřeme rozpuštěným máslem a vychladlou posypeme moučkovým cukrem.
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová