g
kandovaná pomerančová kůra
ve směsi s citronovou
100
g
cukr
Postup přípravy receptu
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2–3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo a necháme asi 15 minut vzejít.
Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou kůru a rum. Těsto hněteme tak dlouho, až je dokonale vláčné. Poté zapracujeme kandovanou kůru, rozinky, mandle a necháme asi 30 minut kynout.
Z těsta vyválíme šišku. Doprostřed šišky zatlačíme váleček na nudle, jako bychom ji chtěli rozpůlit. Jednu půlku těsta vyválíme od středu do strany. Vyválenou část přehneme na nevyválenou a přitlačíme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut.
Ještě teplou štolu potřeme rozpuštěným máslem a vychladlou posypeme moučkovým cukrem.
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“