g
kandovaná pomerančová kůra
ve směsi s citronovou
100
g
cukr
Postup přípravy receptu
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2–3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo a necháme asi 15 minut vzejít.
Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou kůru a rum. Těsto hněteme tak dlouho, až je dokonale vláčné. Poté zapracujeme kandovanou kůru, rozinky, mandle a necháme asi 30 minut kynout.
Z těsta vyválíme šišku. Doprostřed šišky zatlačíme váleček na nudle, jako bychom ji chtěli rozpůlit. Jednu půlku těsta vyválíme od středu do strany. Vyválenou část přehneme na nevyválenou a přitlačíme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut.
Ještě teplou štolu potřeme rozpuštěným máslem a vychladlou posypeme moučkovým cukrem.
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky