Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a necháme těsto pár minut odležet, podle potřeby dosypeme moukou (záleží na vodnatosti brambor). Lžící namočenou ve studené vodě nabíráme těsto, které vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 minuty, dokud těsto nevyplave. Těsto by mělo být tak husté, aby ze lžíce nestékalo, ale lehce táhlé. Když si nejste jisti, doporučuji zkusit jeden knedlík a když se nerozváří, je vše správně. Pokud ne, tak lehce přisypeme mouku. Po vyplavání knedlíky dáme do mísy a pokapeme rozpuštěným sádlem. Postupně takto uvaříme všechny. Nakonec přidáme scezené pokrájené kysané zelí a promícháme.
Vepřové plecko si nasolíme, okmínujeme, posypeme kořením na pečeni a potřeme bohatě prolisovaným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přiklopené v rozehřáté troubě cca 45 minut. Poté maso otočíme a pečeme dalších 45 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme. Pečení závisí na troubě, mám elektrickou a peču na 250 stupňů.
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme…
více o Debrecínská vepřová plec
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage