Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a necháme těsto pár minut odležet, podle potřeby dosypeme moukou (záleží na vodnatosti brambor). Lžící namočenou ve studené vodě nabíráme těsto, které vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 minuty, dokud těsto nevyplave. Těsto by mělo být tak husté, aby ze lžíce nestékalo, ale lehce táhlé. Když si nejste jisti, doporučuji zkusit jeden knedlík a když se nerozváří, je vše správně. Pokud ne, tak lehce přisypeme mouku. Po vyplavání knedlíky dáme do mísy a pokapeme rozpuštěným sádlem. Postupně takto uvaříme všechny. Nakonec přidáme scezené pokrájené kysané zelí a promícháme.
Vepřové plecko si nasolíme, okmínujeme, posypeme kořením na pečeni a potřeme bohatě prolisovaným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přiklopené v rozehřáté troubě cca 45 minut. Poté maso otočíme a pečeme dalších 45 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme. Pečení závisí na troubě, mám elektrickou a peču na 250 stupňů.
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme…
více o Debrecínská vepřová plec
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče