3.29
Všechny ingredience smícháme. Podáváme k čerstvé zelenině, grilovaným bramborám, rybě a všemu ostatnímu, co máme rádi. více o Výborný dresing
Ve vroucí osolené vodě uvařte nakrájenou zeleninu s kořením do poloměkka. Pak vlijte rajčatovou štávu, šlehačku a na… více o Vegetariánský boršč speciál
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme,… více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovo-bazalkovým dresingem
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Ušetřit při vaření čas a peníze za energie bylo v minulosti, stejně jako dnes, velké téma. K… Celý článek
Květák je velmi všestranná a variabilní zelenina a jedním z oblíbených způsobů, jak s ním lze… Celý článek
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct do vyhřáté trouby na 180… více o Buchta volské oko
Listové těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme podlouhlý plát. Doprostřed klademe po celé jeho délce zelí, na… více o Štrúdl se zelím a nivou
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve,… více o Švýcarský koláč z listového těsta
Papriky podélně rozřízneme a vnitřek vykrojíme. Prolisovanou brynzu smícháme s měkkým máslem, nakrájenou nebo… více o Paprika plněná brynzou
Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky - osolíme, okmínujeme. Na brambory… více o Kuře na zelí zase jinak
Mléko s máslem a solí přivedu do varu, stáhnu plamen a najednou vsypu mouku, míchám až z toho vznikne jakoby "knedlík"… více o Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Uvaříme vejce na tvrdo. Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit. Směs dvě… více o Ramen
Předehřejeme si troubu na 170°C a připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Ze všech… více o Řezy Raffaello
Špekáčky nařízneme a naplníme cibulí, dáme do pekáčku a zasypeme zbylou cibulí Zalejeme kečupem a pivem, přidáme… více o Buřty s cibulí na pivě
Celer omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, přidáme rajčata nakrájená na kostky, vejce také na kostičky a česnek… více o Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem
Do pekárny postupně vložíme: vodu, olej, ocet. Potom přidáme mouku, cukr, sůl, kmín a do středu vložíme sušené droždí. … více o Domácí chleba od mamky
1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřící prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do folie a… více o Tvarohovo-třešňový dort (Käsekuchen)