
3.67
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2×2 cm, klobásy asi na 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse… více o Pestrý masový kastrůlek
Každý plátek masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a naplníme plátkem šunky a sýru. Přehneme a okraje… více o Drůbeží kapsička
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k… více o Krakonošovy drny s kapustou
Letní prázdniny jsou skvělou příležitostí pro objevování nových chutí a vyzkoušení různých… Celý článek
Okurka, to je chuť a vůně léta. Skvěle osvěží a díky vysokému obsahu vody i hydratuje. Umí… Celý článek
Dostat krásnou kytici je vždycky hezké, ale co kdyby byla celá z malých dortíků, které můžete… Celý článek
Vaření beze zbytku – tolik se o něm mluví a stal se z něj až módní trend. Ve skutečnosti jde… Celý článek
Zeleninu necháme okapat a společně se salámem a sýrem umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu. Vzniklou… více o Vlašská pomazánka
Uvařené studené brambory nastrouháme, osolíme a propracujeme s moukou až se těsto na vále nelepí!! Z těsta vyvalujeme… více o Bramborové obloučky
Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě… více o Kuře tří hořčic
Kuřecí prsa nakrájíme na filety (tenké plátky), jemně naklepeme rukou, posypeme steakovým kořením a dáme orestovat na… více o Kuřecí prsa s broskvemi
Z přísad a vykynutého kvásku vypracujeme těsto, necháme vykynout. Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko, vykrajujeme… více o Pirohy z kynutého těsta
Zbytek vepřové pečeně vyvážíme zhruba stejnou hmotností kysaného zelí (v případě kvalitní suroviny je však možno přidat… více o Pomazánka vepřo-zelo
1. varianta: Hovězí maso vařit se zeleninou, b. listem a kořením. Později přidat vepřové (obojí vcelku). Řepu umýt a… více o Boršč
Mleté maso ochutíme přísadami a necháme asi deset minut odležet ( aby strouhanka nasála vlhkost). Je-li směs řidší… více o Čevapčiči
**Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Smícháme všechny ingredience a těsto vylijeme na pekáč. Navrch rozetřeme libovolné množství tvarohu (nebo jogurtu),… více o Koláč s hroznovým vínem
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme tvaroh, máslo a společně vyšleháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Ve druhé míse si… více o Tvarohovo-máslový krém
Cuketu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a okořeníme mletou červenou paprikou. … více o Cuketová omáčka