Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem.
Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky orestujeme a smícháme se žampiony.
Ke směsi přidáme vařené brambory nakrájené na plátky, vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapečeme v troubě asi 30 minut.
Před podáváním posypeme jemně krájenou pažitkou.
Vhodným doplňkem je rajčatový salát nebo sladkokyselá okurka.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky