Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem.
Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky orestujeme a smícháme se žampiony.
Ke směsi přidáme vařené brambory nakrájené na plátky, vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapečeme v troubě asi 30 minut.
Před podáváním posypeme jemně krájenou pažitkou.
Vhodným doplňkem je rajčatový salát nebo sladkokyselá okurka.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky