Udělejte drobenku a jeden hrnek drobenky si odeberte na posypání. Do zbytku klepněte 1–2 vajíčka, nasypte necelou půlku prášku do pečiva a pak trochu mléka tak, aby vzniklo těsto, které půjde dobře roztírat. Do těsta můžete samozřejmě podle chuti přidat koření, vanilku apod. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech (nebo na pečicí papír), posypte ovocem nebo natřete náplní a nahoru rovnoměrně nasypte drobenku. Pečte asi na 180 stupňů, až budou ostrůvky těsta, které vylézají z drobenky pěkně dozlatova.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu