Udělejte drobenku a jeden hrnek drobenky si odeberte na posypání. Do zbytku klepněte 1–2 vajíčka, nasypte necelou půlku prášku do pečiva a pak trochu mléka tak, aby vzniklo těsto, které půjde dobře roztírat. Do těsta můžete samozřejmě podle chuti přidat koření, vanilku apod. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech (nebo na pečicí papír), posypte ovocem nebo natřete náplní a nahoru rovnoměrně nasypte drobenku. Pečte asi na 180 stupňů, až budou ostrůvky těsta, které vylézají z drobenky pěkně dozlatova.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě