Mouku, cukr a kypřicí prášek smícháme. Přidáme nerozpuštěné máslo a dobře prohněteme, dokud nevznikne drobenka. Do druhé misky dáme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a mléko. Mléko přiléváme postupně, aby směs nebyla příliš řídká. Tvarohy ve vaničkách jsou často řidší než ty v kostce. Na vymazaný plech (nebo na pečicí papír) nasypeme ½ drobenky. Na ni nalijeme tvarohovou směs. Rozetřeme a posypeme zbytkem drobenky tak, aby byla překryta vrstva tvarohu. Pečeme při 170 °C, dokud povrch nezrůžoví.
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena