Mouku, cukr a kypřicí prášek smícháme. Přidáme nerozpuštěné máslo a dobře prohněteme, dokud nevznikne drobenka. Do druhé misky dáme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a mléko. Mléko přiléváme postupně, aby směs nebyla příliš řídká. Tvarohy ve vaničkách jsou často řidší než ty v kostce. Na vymazaný plech (nebo na pečicí papír) nasypeme ½ drobenky. Na ni nalijeme tvarohovou směs. Rozetřeme a posypeme zbytkem drobenky tak, aby byla překryta vrstva tvarohu. Pečeme při 170 °C, dokud povrch nezrůžoví.
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí