Mouku, cukr a kypřicí prášek smícháme. Přidáme nerozpuštěné máslo a dobře prohněteme, dokud nevznikne drobenka. Do druhé misky dáme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a mléko. Mléko přiléváme postupně, aby směs nebyla příliš řídká. Tvarohy ve vaničkách jsou často řidší než ty v kostce. Na vymazaný plech (nebo na pečicí papír) nasypeme ½ drobenky. Na ni nalijeme tvarohovou směs. Rozetřeme a posypeme zbytkem drobenky tak, aby byla překryta vrstva tvarohu. Pečeme při 170 °C, dokud povrch nezrůžoví.
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou