Všechny ingredience na drobenku dáme do větší mísy a užmouláme mezi prsty drobenku. Pokud je třeba, přidáme po lžičkách mléko nebo naopak trochu mouky (záleží na druhu změklého tuku, který použijeme).
Všechny ingredience na kokosovou náplň dáme do mísy (žloutky, mléko, tvaroh...) a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pokud máme hodně rádi tvaroh, můžeme dát klidně o jeden víc.
Drobenku rozdělíme na dvě části (jednu o hrst větší). Do jedné části (té o hrst větší) přidáme kakao (dle barvy) a drobenku s ním obarvíme, ještě krátce prožmouláme a rovnoměrně rozsypeme na plech vyložený pečícím papírem.
Na kakaovou drobenku opatrně rovnoměrně nalijeme kokosovou náplň, kterou pak posypeme zbylou světlou drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby (180 stupňů) asi na 45 minut. Pečeme do ztuhnutí koláče a zrůžovění povrchu.
Koláč krájíme po vychladnutí, můžeme před podáváním pocukrovat. Pokud budete koláč krájet druhý den, bude proleželý a vláčnější.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy