Všechny ingredience na drobenku dáme do větší mísy a užmouláme mezi prsty drobenku. Pokud je třeba, přidáme po lžičkách mléko nebo naopak trochu mouky (záleží na druhu změklého tuku, který použijeme).
Všechny ingredience na kokosovou náplň dáme do mísy (žloutky, mléko, tvaroh...) a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pokud máme hodně rádi tvaroh, můžeme dát klidně o jeden víc.
Drobenku rozdělíme na dvě části (jednu o hrst větší). Do jedné části (té o hrst větší) přidáme kakao (dle barvy) a drobenku s ním obarvíme, ještě krátce prožmouláme a rovnoměrně rozsypeme na plech vyložený pečícím papírem.
Na kakaovou drobenku opatrně rovnoměrně nalijeme kokosovou náplň, kterou pak posypeme zbylou světlou drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby (180 stupňů) asi na 45 minut. Pečeme do ztuhnutí koláče a zrůžovění povrchu.
Koláč krájíme po vychladnutí, můžeme před podáváním pocukrovat. Pokud budete koláč krájet druhý den, bude proleželý a vláčnější.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka