Všechny ingredience na drobenku dáme do větší mísy a užmouláme mezi prsty drobenku. Pokud je třeba, přidáme po lžičkách mléko nebo naopak trochu mouky (záleží na druhu změklého tuku, který použijeme).
Všechny ingredience na kokosovou náplň dáme do mísy (žloutky, mléko, tvaroh...) a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pokud máme hodně rádi tvaroh, můžeme dát klidně o jeden víc.
Drobenku rozdělíme na dvě části (jednu o hrst větší). Do jedné části (té o hrst větší) přidáme kakao (dle barvy) a drobenku s ním obarvíme, ještě krátce prožmouláme a rovnoměrně rozsypeme na plech vyložený pečícím papírem.
Na kakaovou drobenku opatrně rovnoměrně nalijeme kokosovou náplň, kterou pak posypeme zbylou světlou drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby (180 stupňů) asi na 45 minut. Pečeme do ztuhnutí koláče a zrůžovění povrchu.
Koláč krájíme po vychladnutí, můžeme před podáváním pocukrovat. Pokud budete koláč krájet druhý den, bude proleželý a vláčnější.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě