Smícháme tuk, cukr a mouku. Odebereme sklenici této směsi a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme odebranou drobenkou. Upečeme dorůžova.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem