Z mouky, prášku do pečiva, cukrů, mléka (rumu) a změklého tuku si vytvoříme žmolenku. Odebereme z ní menší polovinu – na posypání. Do větší poloviny přidáme kakao a ještě promneme (stačí jen promíchat).
Tvaroh důkladně rozmícháme s mlékem, cukrem a pudinkem. Mléko rozmícháme s pudinky, kakaem, cukrem a uvaříme pudink. Pekáč s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Na dno rovnoměrně nasypeme větší část drobenky obarvené kakaem, na kterou rozetřeme tvarohovou náplň. Na tvaroh naneseme lžící horké pudinkové náplně a posypeme odebranou světlou drobenkou.
Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Moučník krájíme vychladlý, můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát