Z mouky, prášku do pečiva, cukrů, mléka (rumu) a změklého tuku si vytvoříme žmolenku. Odebereme z ní menší polovinu – na posypání. Do větší poloviny přidáme kakao a ještě promneme (stačí jen promíchat).
Tvaroh důkladně rozmícháme s mlékem, cukrem a pudinkem. Mléko rozmícháme s pudinky, kakaem, cukrem a uvaříme pudink. Pekáč s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Na dno rovnoměrně nasypeme větší část drobenky obarvené kakaem, na kterou rozetřeme tvarohovou náplň. Na tvaroh naneseme lžící horké pudinkové náplně a posypeme odebranou světlou drobenkou.
Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Moučník krájíme vychladlý, můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky