Drobenkový mazanec

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na vál
    • 250
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • vanilkový cukr
    • rozinky
    • mandle sekané (ořechy, špetka muškátového květu)
    • 250
      g cukr krupice
  • Do mísy
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      dl mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 500
      g hrubá mouka nebo 25 dkg polohrubé a 25 dkg hrubé
    • 60
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • vejce Na pomazání

Postup přípravy receptu

  • Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme řádně vykynout. Pak z něj uděláme 3–4 bochánky, které znovu necháme vykynout na pečicím papíru. Poté je potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Špejlí zkoušíme, zda je střed propečený.
  • Před pečením můžeme nastřihnout nůžkami kříž nebo ozdobit mandlemi. Po upečení můžeme také ozvláštnit citronovou polevou nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: