g
hrubá mouka
nebo 25 dkg polohrubé a 25 dkg hrubé
60
g
droždí
1
lžíce
cukr
vejce
Na pomazání
Postup přípravy receptu
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme řádně vykynout. Pak z něj uděláme 3–4 bochánky, které znovu necháme vykynout na pečicím papíru. Poté je potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Špejlí zkoušíme, zda je střed propečený.
Před pečením můžeme nastřihnout nůžkami kříž nebo ozdobit mandlemi. Po upečení můžeme také ozvláštnit citronovou polevou nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy