g
hrubá mouka
nebo 25 dkg polohrubé a 25 dkg hrubé
60
g
droždí
1
lžíce
cukr
vejce
Na pomazání
Postup přípravy receptu
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme řádně vykynout. Pak z něj uděláme 3–4 bochánky, které znovu necháme vykynout na pečicím papíru. Poté je potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Špejlí zkoušíme, zda je střed propečený.
Před pečením můžeme nastřihnout nůžkami kříž nebo ozdobit mandlemi. Po upečení můžeme také ozvláštnit citronovou polevou nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka