g
hrubá mouka
nebo 25 dkg polohrubé a 25 dkg hrubé
60
g
droždí
1
lžíce
cukr
vejce
Na pomazání
Postup přípravy receptu
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme řádně vykynout. Pak z něj uděláme 3–4 bochánky, které znovu necháme vykynout na pečicím papíru. Poté je potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Špejlí zkoušíme, zda je střed propečený.
Před pečením můžeme nastřihnout nůžkami kříž nebo ozdobit mandlemi. Po upečení můžeme také ozvláštnit citronovou polevou nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem.
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka