g
hrubá mouka
nebo 25 dkg polohrubé a 25 dkg hrubé
60
g
droždí
1
lžíce
cukr
vejce
Na pomazání
Postup přípravy receptu
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme řádně vykynout. Pak z něj uděláme 3–4 bochánky, které znovu necháme vykynout na pečicím papíru. Poté je potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Špejlí zkoušíme, zda je střed propečený.
Před pečením můžeme nastřihnout nůžkami kříž nebo ozdobit mandlemi. Po upečení můžeme také ozvláštnit citronovou polevou nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit,…
více o Lenčina skvělá rajská omáčka