V míse smíchejte cukr, vejce a zakysanou smetanu. Do směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a vařečkou vypracujte těsto. To nalijte na vymazaný a vysypaný plech, navrch rozložte rozmrazené a okapané meruňky a ty posypte drobenkou. Koláč se peče v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 40 minut.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy