Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme. Na zeleninu rozdrobíme droždí, necháme rozpustit, pak zalijeme horkou vodou. Kdo chce polévku extra hustou, může po rozpuštění droždí přisypat 2–3 lžíce krupice, osmahnout a až pak zalít vodou. Dolijeme na požadované množství polévky, přidáme masox nebo bujon alnatura, necháme vařit do změknutí zeleniny, trvá to asi 10 minut.
V misce si rozklepneme vajíčko, přidáme asi lžíci oleje, přisypeme krupici a kapku teplé vody vymícháme na hladké řidší těstíčko, lehce osolíme a přes struhadlo přecedíme do vroucí polévky. Zavaříme v polévce si 2–5 minut, dochutíme solí, pepřem, přidáme prolisovaný česnek, nasekané natě a podáváme. U nás s miskou opečených krutonků z rohlíků.
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky