Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme. Na zeleninu rozdrobíme droždí, necháme rozpustit, pak zalijeme horkou vodou. Kdo chce polévku extra hustou, může po rozpuštění droždí přisypat 2–3 lžíce krupice, osmahnout a až pak zalít vodou. Dolijeme na požadované množství polévky, přidáme masox nebo bujon alnatura, necháme vařit do změknutí zeleniny, trvá to asi 10 minut.
V misce si rozklepneme vajíčko, přidáme asi lžíci oleje, přisypeme krupici a kapku teplé vody vymícháme na hladké řidší těstíčko, lehce osolíme a přes struhadlo přecedíme do vroucí polévky. Zavaříme v polévce si 2–5 minut, dochutíme solí, pepřem, přidáme prolisovaný česnek, nasekané natě a podáváme. U nás s miskou opečených krutonků z rohlíků.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort