Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme. Na zeleninu rozdrobíme droždí, necháme rozpustit, pak zalijeme horkou vodou. Kdo chce polévku extra hustou, může po rozpuštění droždí přisypat 2–3 lžíce krupice, osmahnout a až pak zalít vodou. Dolijeme na požadované množství polévky, přidáme masox nebo bujon alnatura, necháme vařit do změknutí zeleniny, trvá to asi 10 minut.
V misce si rozklepneme vajíčko, přidáme asi lžíci oleje, přisypeme krupici a kapku teplé vody vymícháme na hladké řidší těstíčko, lehce osolíme a přes struhadlo přecedíme do vroucí polévky. Zavaříme v polévce si 2–5 minut, dochutíme solí, pepřem, přidáme prolisovaný česnek, nasekané natě a podáváme. U nás s miskou opečených krutonků z rohlíků.
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta