Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme. Na zeleninu rozdrobíme droždí, necháme rozpustit, pak zalijeme horkou vodou. Kdo chce polévku extra hustou, může po rozpuštění droždí přisypat 2–3 lžíce krupice, osmahnout a až pak zalít vodou. Dolijeme na požadované množství polévky, přidáme masox nebo bujon alnatura, necháme vařit do změknutí zeleniny, trvá to asi 10 minut.
V misce si rozklepneme vajíčko, přidáme asi lžíci oleje, přisypeme krupici a kapku teplé vody vymícháme na hladké řidší těstíčko, lehce osolíme a přes struhadlo přecedíme do vroucí polévky. Zavaříme v polévce si 2–5 minut, dochutíme solí, pepřem, přidáme prolisovaný česnek, nasekané natě a podáváme. U nás s miskou opečených krutonků z rohlíků.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage