Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.
Až se začne srážet a vytváří hrudky, ještě chvíli mícháme, potom vyklepneme vejce, osolíme a ještě před tím přisypeme trochu drceného kmínu. Vše mícháme, posypeme hustě čerstvou pažitkou.
Když moc nechvátám, tak směs nechám vychladnout a našlehám jí s trochou tuku, potom je pomazánka jemnější.
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka