Mouku, máslo, droždí a smetanu zpracujeme v hladké těsto.
Těsto vyválíme na tenkou placku a rozkrájíme na tenké 1 cm nudličky, nebo použijeme malá vykrajovátka. Pečeme na 200 °C dozlatova a ještě za tepla obalíme v moučkovém cukru.
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka