Nejlépe na teflonovou pánev dáme 1 lžičku másla (není nutné) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do hrnečku rozlomený suchý rohlík a zalijeme vodou, aby pořádně nasáknul.
Droždí se začne rozpouštět, ale počkáme, až se začne zdrcávat a vonět.
Připravíme si mísu a do ní dáme droždí z pánve, vyždímaný rohlík, sůl, prolisovaný česnek, vegetu, majoránku (tou nešetříme), syrové vejce a strouhanku. Vidličkou pořádně rozmačkáme rohlík a vše spojíme do hmoty, který by měla chutnat už i syrová. Konzistence může být i malinko tužší, případně lze přidat trochu prášku do pečiva.
Nakonec knedlíčky vykrajujeme lžičkou, obalíme ve strouhance a zavaříme do polévky.
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí