Nejlépe na teflonovou pánev dáme 1 lžičku másla (není nutné) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do hrnečku rozlomený suchý rohlík a zalijeme vodou, aby pořádně nasáknul.
Droždí se začne rozpouštět, ale počkáme, až se začne zdrcávat a vonět.
Připravíme si mísu a do ní dáme droždí z pánve, vyždímaný rohlík, sůl, prolisovaný česnek, vegetu, majoránku (tou nešetříme), syrové vejce a strouhanku. Vidličkou pořádně rozmačkáme rohlík a vše spojíme do hmoty, který by měla chutnat už i syrová. Konzistence může být i malinko tužší, případně lze přidat trochu prášku do pečiva.
Nakonec knedlíčky vykrajujeme lžičkou, obalíme ve strouhance a zavaříme do polévky.
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní