Nejlépe na teflonovou pánev dáme 1 lžičku másla (není nutné) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do hrnečku rozlomený suchý rohlík a zalijeme vodou, aby pořádně nasáknul.
Droždí se začne rozpouštět, ale počkáme, až se začne zdrcávat a vonět.
Připravíme si mísu a do ní dáme droždí z pánve, vyždímaný rohlík, sůl, prolisovaný česnek, vegetu, majoránku (tou nešetříme), syrové vejce a strouhanku. Vidličkou pořádně rozmačkáme rohlík a vše spojíme do hmoty, který by měla chutnat už i syrová. Konzistence může být i malinko tužší, případně lze přidat trochu prášku do pečiva.
Nakonec knedlíčky vykrajujeme lžičkou, obalíme ve strouhance a zavaříme do polévky.
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem