Drožďové knedlíčky

3.25

hodnoceno: 8
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička máslo
    • 2
      špetka sůl
    • 2
      stroužek česnek může být i sušený
    • 1
      ks vejce
    • 4
      špetka majoránka
    • 1
      ks rohlík rohlík je lepší starší
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 2
      špetka vegeta
    • 1
      ks droždí

Postup přípravy receptu

  • Nejlépe na teflonovou pánev dáme 1 lžičku másla (není nutné) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do hrnečku rozlomený suchý rohlík a zalijeme vodou, aby pořádně nasáknul.
  • Droždí se začne rozpouštět, ale počkáme, až se začne zdrcávat a vonět.
  • Připravíme si mísu a do ní dáme droždí z pánve, vyždímaný rohlík, sůl, prolisovaný česnek, vegetu, majoránku (tou nešetříme), syrové vejce a strouhanku. Vidličkou pořádně rozmačkáme rohlík a vše spojíme do hmoty, který by měla chutnat už i syrová. Konzistence může být i malinko tužší, případně lze přidat trochu prášku do pečiva.
  • Nakonec knedlíčky vykrajujeme lžičkou, obalíme ve strouhance a zavaříme do polévky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: