Nejlépe na teflonovou pánev dáme 1 lžičku másla (není nutné) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do hrnečku rozlomený suchý rohlík a zalijeme vodou, aby pořádně nasáknul.
Droždí se začne rozpouštět, ale počkáme, až se začne zdrcávat a vonět.
Připravíme si mísu a do ní dáme droždí z pánve, vyždímaný rohlík, sůl, prolisovaný česnek, vegetu, majoránku (tou nešetříme), syrové vejce a strouhanku. Vidličkou pořádně rozmačkáme rohlík a vše spojíme do hmoty, který by měla chutnat už i syrová. Konzistence může být i malinko tužší, případně lze přidat trochu prášku do pečiva.
Nakonec knedlíčky vykrajujeme lžičkou, obalíme ve strouhance a zavaříme do polévky.
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky