hořčice se zeleným pepřem
nebo celozrnná či dijonská
Postup přípravy receptu
Fazolky a brokolici uvaříme v páře (ne doměkka – musí zůstat křupavé). Ostatní zeleninu nakrájíme, pórek nasekáme na drobné kousky.
Uvařenou i čerstvou zeleninu dáme do mísy a přelijeme zálivkou, kterou si vytvoříme z drceného česneku, bílého jogurtu, hořčice se zeleným pepřem, majoránky a pár kapek olivového oleje.
Recept je velmi rychlý a každého zaručeně postaví na nohy.
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta